Prva pomoć u krizi ali i odlična saradnja institucija u Žitištu

0 877

Projekat ,,Od grube reči se teško leči’’ kojim je predviđeno psihološko savetovalište za porodicu i mlade počinje sa radom u Dnevnom centru u Žitištu. Svakog četvrtka od 17 do 19 časova, u ulici Ive Lole Ribara 5, stručni psiholozi iz porodične terapije, škole za roditeljstvo i suzbijanje porodičnog nasilja davaće besplatne savete svim zainteresovanim građanima opštine Žitište.

Projekat je deo strateškog osnaživanja socijalne pomoći na lokalnom nivou, po uzoru na brojna savetovališta u Srbiji koje finansiraju opštine. Opština Žitište je prepoznala hitnost u rešavanju kriza koje su zadesile brojne porodice, te dala sredstva za ovaj projekat, čiji je realizator udruženje građana ,,Naš razvojni centar’’.

psihoterapija

,,Cilj  ovog projekta je prvenstveno pružanje podrške porodici i mladim ljudima koji su u krizi, ali i stvaranje usluge koja do sada nije funkcionisala u opštini a preko je potrebna. Savetovanje će biti dostupno svim građanima opštine Žitište bez obzira na to da li su korisnici neke usluge Centra za socijalni rad ili ih je sud na to primorao, dovoljno je da sami to požele’’, izjavila je za NMR INFO, predstavnica udruženja ,,Naš razvojni centar’’ i koordinatorka projekta, Branislava Janošev.

Po novom zakonu o socijalnom radu savetovanje predstavlja posebnu uslugu socijalne zaštite pa će i za tu svrhu biti potrebni uputi lokalnog socijalnog centra. Samo licencirana savetovališta će moći da pružaju ovu vrstu usluga, pa je i dodatna privatnost time zagarantovana.

Pored direktne pomoći koju će zainteresovani građani opštine Žitište dobiti, ovaj projekat će biti i značajan resurs u komplikovanijim slučajevima u Centru za socijalni rad. Projektom je planirana i saradnja sa susednim Centrima za socijalni rad pa i sa opštinom Sečanj u zavisnosti od potrebe i složenosti problema.

bgd05b01-telefonska-savetovalista 1

Sve vrsta savetovanja drže iskusni eksperti iz oblasti socijalne zaštite, porodične terapije, medijacije i psihoterapijskog rada. Svi zainteresovani se mogu javiti na telefon

062/156 61 38 ili u Centru za socijalni rad opštine Žitište, a nude se savetovanja za:

 *probleme u partnerskom odnosu , različite bračne krize, problemi u partnerskoj komunikaciji

*Porodice pred odlukom o razvodu radi preispitivanja odluke, podrške u prihvatanju odluke, pripremi za razdvajanje i slično.
*Porodic eu postrazvodnom periodu : problemi u viđanju deteta sa roditeljem, prihvatanje samostalnosti, poboljšanje komunikacije nakon razvoda
*probleme u roditeljskoj relaciji: neusaglašeni vaspitni stavovi roditelja
*Probleme u ponašanju dece i mladih : poremećaji u ponašanju dece, adolescencija, problemi u školi i
*Nasilje u porodici

 

N.Š.

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana