Prva redovna Skupština FK „Radnički 1911“ u ovoj godini

479

Večeras, 14. januara 2017. godine održana Redovna sednica Skupštine fudbalskog kluba „Radnički 1911“ Jaša Tomić. Sednica održana u prostorijama kluba a prisustvovalo je 26 članova. Na usvojenom dnevnom redu tri tačke i to: Finansijski izveštaj za 2017. godinu, Analiza jesenjeg dela prvenstva i Razno.

Mile Zarin, predsednik kluba je detaljno informisao prisutne vezano za sve prihode i rashode i da su u 2018. godinu ušli sa 58 hiljada dinara na računu. Posebno su za sve prisutne bili interesanti podaci koliko ja svaki igrač primio novca ali i saznanje da ti troškovi uveliko premašuju iznos svih ostalih troškova koje klub mora da izmiruje. To se odnosi na troškove treninga, putovanja na takmičenje, sudije i delegate kao i obaveze prema savezima. Posebno su veliki troškovi održavanja terena jer klub nema travokosačicu a spominje se i da nema ni ekonoma. Iako je trenutno račun u plusu Zarin je rekao da pred klub tek sad predstoji velika borba čak i pitanje samog opstanka kluba ako se nešto ne promeni. Zarin smatra da mesna zajednica mora više da pomogne a jedna od ideja je ponovo aktiviranje članarine za ljubitelja fudbala.

Đorđe Guran, predsednik Saveta mesne zajednice je izložio da je klubu od samodoprinosa za 2017. godinu, i to još juna meseca isplaćen kompletan iznos od 250 hiljada dinara koliko klubu i pripada. Guran je rekao da je mesna zajednica pripremala finansijki plan za 2018. godinu u kojem je za sport opredelila iznos od milion dinara, ali da to opština nije prihvatila i sada postoji bojazan da zbog istog uznosa ali i još udruženja koje postoje u Jaši iznos fudbalskom klubu bude i manji.

Lala Parivodić, veteran i dugogodišnji trener kluba smatra da ima dosta propusta u radu kluba, da  veterani  nisu uključeni u rad a posebno značaj postojanja ekipa iz redova petlića, pionira i kadeta. Njegov predlog da se nekom iz redova veterana ili starijih igrača pomogne i izfinansira dobijanje licence za trenera naišao je na odobravanje. Zarin je izjavio da sadašnja uprava radi na tome ali da nema zainteresovanih.

Petar Glomazić, veteran je mišljenja da treba pozvati ljude iz opštine, posebno spomenuvši Arsena Plahina, čoveka za koga on smatra da bi sigurno pomogao. To što dotični nije prisustvovao sednici i ako je pozvan Glomazić smatra da je problem u klubu i da to treba rešiti zbog dobrobiti i opstanku fudbala u mestu.

Pod tačkom Razno, na pitanje Sebastijanov Lukača saznali smo da je smenjen sa mesta trenera ekipe petrlića i pionira od strane predsednika i članova Upravnog odbora uz obrazloženje da je organizaciju turnira u malom fudbalu uradio bez saznanja i odobrenja kluba.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.

Želite da se reklamirate na našem portalu?
Kontaktirajte nas
close-image