RADIONICE GLASOVI SUTRAŠNJICE

0 993

spomen zbirka Pavle BeljanskiOd 16. do 18. aprila 2013. godine u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog i Galeriji Matice srpske, Univerzitet EDUCONS u saradnji s međunarodnom fondacijom Jehudi Menjuhin uz podršku Evropske Komisije, organizuje multikulturalne radionice pod nazivom Glasovi sutrašnjice, čije će finalno izvođenje biti održano u novosadskoj Sinagogi 19. aprila 2013. godine.

Jedan od najvećih violinista 20. veka, Jehudi Menjuhin, osnovao je Međunarodnu fondaciju 1991. godine u Briselu. Njena misija je da podseti političke, obrazovne i institucije kulture na centralnu ulogu umetnosti i kreativnosti u procesu ličnog i društvenog razvitka. Fondacija se bavi multimedijalnim programima u preko 11 zemalja Evrope ističući multikulturalnost, inkluziju manjinskih zajednica i borbu protiv rasizma, uz primenu miroljubivog i kreativnog načina zajedničkog življenja.

U Novom Sadu će se predstaviti s jednim od svojih programa pod nazivom Glasovi sutrašnjice (Voice for tomorrow), koji ima za cilj promenu društva putem umetnosti i kreativnosti i podršku multidisciplinarnim radnjama namenjenim socijalnom integrisanju ranjivih ciljnih grupa.

Organizaciju ovog događaja podržali su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu, Mađarski nacionalni savet, Savet za integraciju Roma i Slovačka nacionalna zajednica.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana