Rađenović potpisao prvi Javni ugovor iz oblasti javno – privatnog partnerstva

0 1.346

U Sečnju je u petak, 5. jula 2019. godine potpisivanjem sporazuma izvršena primopredaja rekonstruisanih objekata javne rasvete sa teritorije opštine Sečanj. Ugovor o početku rada na rekonstrukciji potpisan je decembra meseca prošle godine a zamenjeno oko 2300 živinih i natrijumovih sijalica štetnih po zdravlje ljudi i životnu sredinu, sa novim Led sijalicama neškodljivim i dugotrajne upotrebe. Sledi faza eksploatacije ulične rasvete koja traje 12 godina a kojom će upravljati firma “Petrol” doo iz Beograda. U tom periodu deo obaveza firme “Petrol” doo koji je i izvođač radova jesu da o svom trošku vrši servisiranje kompletne rasvete a opština Sečanj će imati uštedu garantovanu ugovorom.
-“Ovo je prvi Javni ugovor iz oblasti javno – privatnog partnerstva koji je sklopila opština Sečanj a iskustva ovog poslovanja opredeliće pravac daljeg postupanja lokalne samouprave sa pozicija ovog vida partnerstva” izjavio je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj.
-“U ovoj fazi ispravljaćemo nedostatke nastale još iz perioda projektovanja kao što je popunjavanje određenih sijaličnih mesta i verujem da će na kraju svi građani biti zadovoljni postignutim rezultatima” izjavio je Slavko Romić, koordinator aktivnosti sprovođenja ugovora javnog-privatnog partnerstva opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana