Radnički nastavlja pobednički niz

369

“Rukomet je vrlo zanimljiv sport”

Nikola Karabatić

Započećemo tekst sa naočigled nedovršenom konstatacijom Nikole Karabatića mada po svemu sudeći sasvim dovoljnom da ukoliko je razumemo možemo je lako dopuniti, svako na svoj način.

RK “Radnički“ je nastavio svoju pobedničku formu u okviru šestog kola Treće lige – Istok protiv domaće ekipe iz Dolova „Dolovo 2“, rezultatom 31:27. Uvodni trenuci meča su protekli u čvrstoj odbrani i sigurnim napadima, ista slika je kasnije preneta i na ostatak utakmice. Sudijski par Martić/Cvetković je dozvolio pomalo grublju igru sa ne toliko čestim isključenjima i sa nekoliko nesigurnih odluka osigurali sebi prikazano nezadovoljstvo među igračima i trenerima u obe ekipe, ipak kriterijum svojstven nižim rangovima takmičenja.

Prvo poluvreme je proteklo u podjednakom odnosu snaga čemu svedoči i rezultat 12:12. Dok u drugom poluvremenu, RK Radnički podiže i zadržava formu iz prethodnih utakmica preko kontranapada Slavkovića i Kalapiša i polako stiže do željene pobede. Ekipa Radničkog je i na ovoj utakmici funkcionisala kompaktno, u napadu i odbrani, stoga dobar rezultat je bio neizostavan. Srednji bek Glomazić je proglašen za igrača utakmice odgovornom igrom u odbrani i napadu, napominjemo da mu je drugi konkurent u ovoj laskavoj nagradi bio saigrač i golman Avdalović, koji je sa svojim odbranama omogućio većinu napada svoje ekipe i tako najavljujući sve bolje partije i u budućnosti.

U poslednjem kolu RK „Radnički“ će ugostiti ekipu „Omladinac“ iz Deliblata sa kojom trenutno deli prvo mesto sa po 10 bodova, sa tim da RK Radnički ima bolju gol razliku od +28.

Strelci za RK Radnički: Slavković 8, Pašajlić 5, Kalapiš 5, Glomazić 4, Adamović 3, Radošević 3, Molnar 2, Popović 1.

Tekst: Dragan Radošević

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.