Radoš Pejović: Porodični karavan u Sečnju

0 1.204

Radoš Pejović pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, zadužen za Sektor za demografiju i brigu o porodici danas je posetio opštinu Sečanj.
Gospodina Pejovića dočekao je Predrag Rađenović predsednik opštine sa svojim saradnicima. U maloj većnici održan je radni sastanak na temu demografije i brige o porodici kao i novim merama da se rodi što više beba u opštini Sečanj. Sastanku su prisustvovali Nataša Rađenović direktorka predškolske ustanove “Poletarac”, Đuro Đurić direktor Centra za socijalni rad opštine Sečanj, Radenko Ugrčić načelnik opštine uprave, Ljiljana Kitić zamenica predsednika opštine, Arsen Plahin predsednik Skupštine i Darko Vukoje član opštinskog veća.
Rukovodioci su upoznali gospodina Pejovića o dosadašnjim aktivnostima i merama koje su sprovodili vezano za demografiju i brigu o porodici. Izložili si četvorogodišnji rad kroz realizovane projekte, programe i mere.
Radoš Pejović je pohvalio rad svih nadležnih u cilju poboljšanja demografske slike opštine Sečanj. Posebno je pohvalio donete i sprovedene mere od 120 hiljada dinara za blizance i gerontodomaćice koje redovno obilaze staračka domaćinstva na teritoriji opštine Sečanj.
-“Naša je obaveza da nađemo što kvalitetnije mere, koje će pomoći da se rodi što više beba u našoj opštini. Život je najvredniji!” rekao je predsednik Rađenović napomenuvši da je u poslednje četiri godine, uz mere populacione politike opštine Sečanj rođeno 15 beba. Naravno nastavljamo sa unapređenjem mera kako bi još više pomogli.
-“Moj plan je da obiđem svih 45 opština na teritoriji Vojvodine da se upoznam sa kojim su se problemima suočavali, na koji način su radili, šta su uspeli od demografskih mera da sprovedu, koji su suštiniski problem i da probamo zajedničkim snagama da pronađemo pravi model i rešenje da zaista pomognemo porodicama.” izjavio je Radoš Pejović.
Posle održanog sastanka Predrag Rađenović je sa gostom obišao pravoslavni hram “Sveti Dimitrije” u Sečnju kao i radove na izgradnji Hrama svetog Pantelejmona u Krajišniku.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana