Redovne i planske aktivnosti u MZ Krajišnik

0 1.381

Mesna zajednica Krajišnik je u sklopu svojih redovnih i planskih akivnosti ovih dana osvetlila osnovnu školu sa reflektorima i pet novih kandelabera. Za vreme i posle slave sela urađena su dva murala sa likom Branka Ćopića u duploj verziji i pri kraju je mural sportiste na igralištu u sklopu osnovne škole. Nad muralima Branka Ćopića postavljena je rasveta kao i u parku u okviru spomen obeležja. Postavljene su i dve česme, jedna u parku i druga na pijaci i vetrozaštitni zid od lima sa zapadne strane pijace.
-„Imali smo i jednu malu investiciju oko uređenja sela. Naime, pokrpljene su sve rupe na asfaltnim putevima i površinama u selu. Ono što je novo je da smo uklonili jedan stari objekat gde planiramo da napravimo etno kuću. Pripremamo projektnu dokumentaciju i očekujemo da će prvi radove početi početkom proleća. Ono što nam predstoji do kraja godine je i izrada projektne dokumentacije za kapele. To je svakako naša obaveza koja proizilazi iz mesnog samodoprinosa a očekujem da ćemo projektnu dokumentaciju završiti do kraja januara sledeće godine. Inače, radi se o izgradnji dve kapele i to jedna u prvoj a druga u petoj ulici“ izjavio je Slobodan Repac predsednik Saveta mesne zajednice Krajišnik.
-„Naša zamisao i jedna od planova za narednu godinu a u skladu sa oživljavanjem tradicije i kulture u Krajišniku je da organizujemo manifestaciju pod nazivom „Dani Branka Ćopića“ koja će, nadam se postati tradicionalna“, dodaje naš sagovornik.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana