Saša Đorđević: Ne smemo da potcenimo Italijane

0 996

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević uoči starta Evropskog šampionata u Litvaniji podseća da je prva utakmica na turniru uvek izuzetno važna i da je zato veoma važno da naši momci ne potcene Italijane.
„Imamo vrlo nezgodnog prvog protivnika, Italiju, koja je dosta potcenjena. U poslednje vreme nemaju dobre rezultate, međutim, prvi put igraju sa sva tri NBA igrača, Barnjanijem, Belinelijem i Galinarijem. Galinari je igrač koji diže kvalitet svih oko sebe i biće vrlo težak protivnik na početku. Svi znamo da će takmičenje biti dugo i teško, a koliko sam video momci su se dobro pripremili. Na Evropskom prvenstvu sve je stvar trenutka, svaka sledeća utakmica je najvažnija, a uvek se kreće od prve“, rekao je Đorđević, aktuelni trener Benetona.

On ističe da iz pozicije navijača momcima Dušana Ivkovića pre svega želi da izbegnu povrede, a potom da se vrate kući sa medaljom.
„Posle dugih priprema normalno je da naša reprezentacija još nije došla do idealne igre. Uspeo sam da pogledam jednu utakmicu na turniru u Sloveniji, prvu po završetku priprema i bilo je očigledno da su, recimo, visoki igrači bili sa jako teškim nogama, a da su spoljni igrači to lakše prihvatili“.

Ipak, Đorđević tvrdi da nije prijatno kada se gube utakmice, pa makar one bile bez rezultatskog značaja.

„Naša reprezentacija uvek u pripremnom periodu teži da dobija utakmice, bez obzira na formu i način rada. U poslednje vreme su izgubili par utakmica, i to je stručnom štabu znak da nešto treba da se popravi. Međutim, odlaskom na EP svi problemi se zaboravljaju, motivacija se podiže, ambicije su velike. Mislim da naši igrači u pravom takmičenju mogu da dođu do podizanja forme i pravog rezultata“, zaključio je Đorđević.

Glas javnosti

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.