Savet okruga održan u opštini Sečanj

620

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je juče, 28. marta 2018. godine drugu redovnu sednicu Saveta okruga u opštini Sečanj. Sednici prisustvovali predsednici opština: Predrag Rađenović – Sečanj,  Čedomir Janjić – Zrenjanin, Saša Maksimović – Novi Bečej, predstavnici opština Žitište i Nova Crnja i Darko Vukoje, pokrajinski poslanik.

- Prodaja jagoda -

Na dnevnom redu:

  1. Usvajanje Zapisnika sa prošle sednice Saveta okruga
  2. Inspekcija na teritoriji Srednjobanatskog okruga
  3. Primena Zakona o stanovanju, održavanje zgrada
  4. Tekuća pitanja
Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina

Jedna od tema na ovoj sednici je bila vezana je za rad inspekcijskih službi, što je nadležnost okruga, sa akcentom na borbu protiv sive ekonomije. Obzirom da je ova godina proglašena za godinu borbe protiv sive ekonomije, da je ministarstvo za rad pokrenulo kampanju “Reci ne radu na crno” i da je 10. marta počeo sa radom kol centar u ministarstvu gde građani mogu da prijave nepravilnosti iz oblasti rada. Pozivam građane da se aktivno uključe u borbu protiv sive ekonomije – rekla je Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga.

-Druga tema je bila primena zakona o stanovanju  i održavanju zgrada. Vlada Republike Srbije pokrenula je ažuriranje adresnog registra kao jednog od veoma važnih registara u svakoj državi. Kuće bez broja i ulice bez naziva do kraja 2019. godine odlaze u zaborav – napomenula je načelnica.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.