Situacija u opštini Sečanj se ne ocenjuje kao vanredna

0 1.618

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.118 novih slučajeva virusa korona.
Ovaj Institut ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
U ovom trenutku na teritoriji 32 grada i opštine situacija se ocenjuje kao vanredna. Među njima su i Zrenjanin, Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja. Za sada se, kada je reč o srednjem Banatu, samo situacija u Sečnju ne ocenjuje kao vanredna.
Međutim, kako navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, u ostalim vojvođanskim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao izrazito nepovoljna sa tendencijom pogoršanja u vanrednu.
Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.
Institut za javno zdravlje Vojvodine, takođe, moli građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.
U prethodnoj nedelji u Srednjebanatskom okrugu registrovano je 367 novoobolelih lica od Covid-19.
Na bolničkom lečenju u ustanovama Srednjobanatskog okruga je 94, a u kućnoj izolaciji je 568 obolelih osoba pozitivnih na Covid-19.
Broj obolelih po opštinama Srednjebanatskog okruga je: Zrenjanin 885, Žitište 60, Nova Crnja 53, Novi Bečej 68 i Sečanj 32.
Identiteti osoba zaraženih virusom korona se ne objavljuju u skladu sa Zakonom o zaštiti pacijenata.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana