Sjajan uspeh prestavnica opštine Sečanj na Pokrajinskoj smotri

0 932

recitatoriProteklog vikenda u Sečnju je održana 44. Pokrajinska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog’’ na kom je učestvovalo 180 recitatora iz cele Vojvodine. Njih 36 je obezbedilo plasman na Republičku smotru, a između ostalog i obe predstavnice opštine Sečanj.
Učenica drugog razreda osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar’’ iz Sutjeske, Leticia Živojin prošla je u kategoriji mlađih uzrasta i među devet ’’zlatnih’’ recitatora u svojoj kategoriji obezbedila učešće na Republičkoj smotri. Ona je recitujući na rumunskom još jednom potvrdila izuzetan talenat koji je žiri prepoznao. U kategoriji starijih uzrasta, predstavnica opštine Sečanj, Delorija Ognjan, takođe se plasirala na Republičku smotru. Delorija je učenica prvog razreda Ekonomsko – trgovinske škole u Zrenjaninu i već treći put će učestvovati na Republičkoj smotri.
Sa pesmom ,,Vegetativni san’’ koju je recitovala na rumunskom, takođe je pridobila naklonost žirija koji je potvrdio njen talenat i ove godine. I Leticiu i Deloriju je pripremao učitelj Danijel Ursulesku koji predaje kombinovanom odeljenju na rumunskom jeziku u osnovnoj školi ,,Ivo Lola Ribar’’ u Sutjesci.
On je za NMR Info izjavio koliko je ponosan na svoje učenice, jer je to pre svega rezultat njihovog truda i zalaganja ali i talenta.
Za ove dve devojke predstoji još takmičenja u recitovanju što i same potvrđuju, a nadaju se da će ovim putem uspeti da sačuvaju rumunski jezik i kulturu na najlepši način.

Snimak recitacije Leticie Živojin

Snimak recitacije Delorije Ognjan

N.Š.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana