Školske torbe za prvake

1.663

Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj je u osnovnoj školi „Slavko Rodić“ u Krajišniku svečano uručio školske torbe učenicima prvog razreda.

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je za učenike prvih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Sečanj obezbedio 68 školskih torbi. Radi se o učenicima osnovnih škola: „Ivo Lola Ribar“ iz Sutjeske, „Žarko Zrenjanin“ iz Boke, „Braća Stefanović“ iz Neuzine i „Veljko Đuričin“ iz Jarkovca. Učenici su odabrani po socijalnoj stukturi i kriterijumu sekretarijata za dodelu školskih torbi.

U svim osnovnim školama sa teritorije opštine Sečanj prvi razred pohađa ukupno 102 učenika, te je lokalna samouprava  odlučila da obezbedi školske torbe i za ostale učenike. Jedna od škola je i „Slavko Rodić“ iz Krajišnika u kojoj je učenicima školske torbe uručio predsednik Predrag Rađenović.

-„Pozdravljam akciju Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, ali smatram da svaki učenik prvog razreda ima prava da dobije školsku torbu. Obezbedili smo neophodna finansijska sredstva, kupili 34 iste školske torbe i uručili učenicima prvih razreda u ostalim osnovnim školama“, izjavio je za NMR Info, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.