Školski paket za đake prvake i ove godine

0 1.595

Komisija za populacionu politiku opštine Sečanj i ove godine sprovodi jednu od mera kojima se Komisija bavi. Za mališane, buduće đake prvake, obezbedili su „Školski paket“, koji sadrži: ranac, sveske, pernicu, vodene boje, blok, kesicu za blok i vrećicu za sport. PU „Poletarac“ svoje mališane obradovaće lektirom.

Predsednik opštine, Predrag Rađenović, u ostvarivanju cilja za podizanje standarda u sistemu obrazovanja, mališane će obradovati školskim paketom u toku meseca juna, a pre svega i roditelje koji treba da izdvoje veliku količinu novca kako bi kupili potreban školski pribor. Kroz ovakvu podršku, predsednik opštine, pokazuje posebnu pažnju preme mališanima koji će na jesen otvoriti novu stranicu knjige, uz želje za puno uspeha u budućem školovanju, uz sreću i igru.

-„Obaveštavamo sve roditelje, staratelje svih učenika koji ove godine polaze u prvi razred, da će opština Sečanj, organizovati besplatne preglede u Domu zdravlja u Sečnju. Besplatan prevoz će se organizovati za svu decu i njihove roditelje na teritoriji opštine. Pregled će se vršiti nakon testiranja dece, spremnost za prvi razred, u mesecu junu.“ izjavio je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

Deo pripreme za upis u prvi razred predstavlja sistematski pregled, koji je obavezan za svako dete. Cilj sistematskog pregleda jeste procena zdravstvenog stanja deteta i njegova zrelost za upis u prvi razred osnovne škole.

Direktorka PU „ Poletarac„ Sečanj, Nataša Rađenović, nastavlja akciju opremanja vrtića na teritoriji opštine Sečanj. Ističe da je video –nadzor postavljen u vrtiću u Boki, a trenutno se radovi izvode u vrtiću u Neuzini.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana