Slavica Beronja:“Pi day“ i matematika na moj način

854

Slavica Beronja je nastavnica OŠ „Slavko Rodić“ u Krajišniku. Predaje matematiku, ali mimo redovnih časova ona pokušava da decu zainteresuje za ovaj predmet i putem interneta na kojem deca provode sve više vremena.
Ona je pokrenula svoj blog „Slavica i matematika“ gde prezentuje sve ono što radi i gde pokušava da skrene pažnju deci na ovaj način. Takođe, ima i svoju stranicu na popularnom Facebooku – Moji časovi matematike gde je takođe aktivna.
eTwinning je platforma namenjena osoblju (nastavnici, direktori, bibliotekari, itd.), koja radi u školama/ predškolskim ustanovama u jednoj od evropskih zemalja učesnica, za potrebe komunikacije, saradnje, razvijanja projekata, razmene i, ukratko, radi osećaja pripadnosti najuzbudljivijoj evropskoj zajednici namenjenoj učenju/podučavanju.
Ona je već 3 godine lanica ove platforme, a ove godine i autor projekta „Pi day“. On se obeležava 14.03. i u njemu učestvuje 40 škola iz regiona. Na rođendan broja „Pi“ oni žele da pokažu svu lepotu koju matematika pruža. Slavica dodaje da će Dan broja „Pi“ u školi obeležiti nizom aktivnosti. Pripremili su radionice, panoe, prezentacije, radove… Kroz video konferenciju ispričaće se i podeliti utiske sa vršnjacima iz regiona.
Takođe kaže da kroz ove aktivnosti učenici uče projektno, upoznaju it alate, razmenjuju ideje sa vršnjacima, uče se sigurnosti na internetu,…
Naša preporuka roditeljima je da uključe svoju decu u sve ove programe, jer sem pozitivnih utisaka i napretka dece, nema ničega drugog što ne bi koristilo upravo njima. Matematika možda pojedincima i ne bude bauk ako je uče na ovako kreativne načine.
Nema sumnje da je ovakav vid učenja mnogo perspektivniji u današnje vreme, a Slavicina kreativnost, volja i upornost svakako će i u buduće donositi rezultate. Nama ostaje da im poželimo srećne školske dane i naravno srećan „Pi day“.
Tekst: Srđan Karanović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.