Словеначки „Цимос” нуди Ковачницу

0 924

Словеначки „Цимос” продаје имовину у Србији, а овога пута објавио је јавни позив за продају непокретности, односно производне хале

kovacnica

„Јаша Томић” у истоименом војвођанском месту. Јавни позив објавила је фирма „ФАМ Сечањ – Аутомобилска индустрија”, која је, по подацима из Агенције за привредне регистре, у стопостотном власништву „Цимоса”.

На продају је оглашен објекат металопрерађивачке индустрије и припадајуће зграде за металопрерађивачку индустрију с грађевинским земљиштем, укупне површине 177.231 квадрата и припадајућим објектима површине 12.667 квадратних метара. Писмене обавезујуће понуде достављају се до 31. јула, а биће отворене до 15. августа.

Иначе, „Цимос” је фабрику откивака „Јаша Томић” купио за 1,2 милион евра, а њена процењена вредност била је 1,1 милион евра. Приватизацију је обавио тадашњи Центар Агенције за приватизацију за спровођење стечајних поступака, а на лицитацији „Цимос” је дао већу понуду од две немачке фирме и темеринске Фабрике кугличних лежајева. Већ тада су Словенци били власници „Ливнице” у Кикинди и преузели управљање сечањским ФАМ-ом, па су у Јаши Томићу организовали погон своје фирме из Сечња.

Словенци су, притиснути великим дуговима, и 2014. године покушали да нађу закупца погона у Јаши Томићу, који мештани зову Ковачница. Закупцу је понуђена производна хала и друга здања фабрике на улазу у насеље. У тадашњм огласу ФАМ и „Цимос” нису били назначили износ који би прихватили за закуп Ковачнице, али су задржали право да не прихвате ниједну понуду.

Љ. М.– Дневник

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana