SNS: Pozivamo nadležne da reaguju na kupovinu glasova u Sečnju

0 837

Opštinski odbor SNS Sečanj najoštrije osuđuje koruptivne i kriminalne radnje Vukašina Baćine i njegovih saradnika, kojima se vređa ljudsko dostojanstvo, krše demokratske procedure i ruši pravna država.

– Kakva je to politička snaga persone poput Baćine, ako nije u stanju da legalnim putem prikupi čak ni potpise za kandidaturu svoje družine na predstojećim izborima? Baćina mesecima širi gnusne laži o članovima i aktivistima SNS, podriva međukomšijske odnose, zove u pomoć medije poput Danasa i portala Autonomija, čiji su stavovi o Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj odlično poznati javnosti i to ne po dobrom – navodi se u saopštenju.

– Konstantno pokušava da omalovaži, oblati i diskredituje srpske naprednjake, a zapravo se, kao što je sada svima očigledno, baš on bavi koruptivnim radnjama i to na najodurniji mogući način, flagrantnim nuđenjem mita za potpis, a potom izvesno i za glas. Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju, a žitelje Opštine Sečanj da zapamte ovu sramotu i kazne Baćinu i njegovu kriminalnu delatnost 3. aprila.

S druge strane Vukašin Baćina je demantovao ove navode. NJegov demantij prenosimo u nastavku:
„Apsolutno demantujem sve što je napisano u saopštenju sečanjskih naprednjaka.
Moja grupa građana je najjača opoziciona grupacija u opštini Sečanj i uvek smo sa lakoćom skupljali potpise, nikada nikome nisam dao ni jedan dinar za potptis i svi koji me poznaju znaju koliko je ovo smešna priča.
Ističem da su snimci koji su se pojavili gde se navodno spominje moje ime u kontekstu kupovine potpisa loše režirana predstava sa još lošijim glumcima. Poznato mi je odlično ko je glavni režiser i ja ću se postarati da se za njega čuje mnogo dalje od Odžaka i Sečnja.
Takođe, pozivam nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju ovaj slučaj i kada utvrde da je reč o jeftinom spinovanju da aktere ove predstave adekvatno sankcionišu.
Jasno mi je da prevarant ima potrebu da pripiše drugom prevaru, da lopov uvek pripisuje drugima krađu, da kupac glasova pripisuje drugima takvu radnju.
Zna Sečanj odlično ko je taj koji deli pakete pomoći pred svake izbore, uznemirava građane po kućama, obećava radna mesta i kupuje glasove.
Apsurdno je da mi u svom saopštenju o ljudskom dostojanstvu govore isti oni koji su prihvatili naredbu da lične fotografije uklone na društvenim mrežama i postave stranački logo.
Smešno je da mi o demokratskim procedurama i pravu govore oni koji su najpoznatiji po ucenama i pretnjama upućenim slobodnim građanima.
I za kraj, najapsurdnije je da mi o kriminalu i korupciji govore oni koji su opljačkali i opustošili opštinu Sečanj i doveli je u mogućnost da izgubi status opštine.
U narednim danima će moj advokatski tim podneti tužbe protiv odgovornih, a grupa građana Vukašin Baćina- Za Bolju opštinu Sečanj nastavlja još snažnije u borbi za promene nakon 3. aprila.
Vukašin Baćina, predsednik grupe građana „Za bolju opštinu Sečanj“, navodi se u odgovoru.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana