Sportovi ne grade karakter – oni ga otkrivaju

698

„Sportovi ne grade karakter – oni ga otkrivaju“  Хејворд Браун

- Prodaja jagoda -

Živimo u vremenima kada je lakše nešto prekinuti i zatrpati nego istrajavati u nameri i tradiciji. Upravo se u takvim „vodama“ nalazi sport u manjim sredinama i selima kao što su naša. Treba napomenuti da ni tradicija nema prevelikog smisla ukoliko ne postoji više institucija, organizacija i klubova u kojima je ta tradicija i stvarana. RK Radnički iz Jaše Tomić su započeli prvenstvo sa namerom da tu tradiciju sačuvaju i pritom izgrade novu. RK Radnički u ovom prvenstvu ima visoke ciljeve, koje je započeo sa jednom pobedom i porazom.

U okviru trećeg kola „Treće lige – Istok“, RK Radnički je ugostio ekipu Jedinstva iz Bočara. RK Radnički je ostvario pobedu 38:29, koja se nije dovodila u pitanje tokom celog meča. Rukometaši Radničkog su na ovoj utakmici, iako domaćini, imali svega devet igrača ali ipak su uspeli da utakmicu završe uspešno. Uvodni trenuci utakmice su prikazani u tesnoj „klackalici“ rezultata i obe ekipe su koristile svoje šanse. Nakon 14 minuta, rukometaši Radničkog povećavaju procenat realizacije i pritom povećavaju gol razliku u odnosu na protivnika. Kako je utakmica što više odmicala u minute tako su se i rukometaši Bočara umarali, gubili korak i rezultat u odnosu na domaćina. Meč je obeležio Nemanja Popović, koji je proglašen igračem utakmice sa sedam pogodaka i nekoliko solo prodora kroz odbranu rukometaša Jedinstva. Rukometaši Radničkog su u pojedinim momentima utakmice delovali kompaktno ali ostaje zabrinutost, kako kod publike tako i trenera Grahovca,  kako smanjiti neiznuđene greške tokom igre i smanjiti veliki broj isključenja kod domaćih igrača.

Narednu utakmicu RK Radnički igra u kup takmičenju sa ekipom RK Vojvoda Stepa, koja će se održati u sredu 11.09. sa početkom od 19 časova u hali sportova. Dok sledeću prvenstvenu utakmicu RK Radnički gostuje RK Vladimirovac.

Tekst: Dragan Radošević

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.