SŠ“Vuk Karadžić“ i OŠ “Stevan Aleksić” u pilot projektu „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

1 887

Projekat je počeo da se realizuje u školskoj 2023/2024. godini u 95 škola, odnosno u 73 osnovne i 22 srednje škole koje ostvaruju jednosmenski rad na teritoriji čitave Srbije. Srednja škola “Vuk Karadžić“ i osnovna škola “Stevan Aleksić” su učesnice projekta. Program „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“ se u srednjoj školi realizuje u prvom razredu gimnazijskog odeljenja za sve učenike, a vodi ga profesorka Dobrila Stanić.


Memorandum o saradnji u okviru ovog Pilot projekta potpisali su Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta, svako u domenu svoje nadležnosti. U projektu učestvuje i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, čiji su predstavnici danas posetili škole i uradili testiranja i sportsko-medicinske preglede učenika.


-“Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta je ustanova koja je određena da uradi testiranja u okviru projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“. Projekat traje tokom školske 2023/2024 godine i ako sve bude onako kako svi planiramo naredne 2024/2025 školske godine će se povećati broj časova fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama i uvesti redovni lekarski pregledi naše dece što je i suština da kontrolišemo njihovo zdravlje gojaznosti, njihovo stanje fizičke sposobnosti. Drugo testiranje dece će se obaviti tokom maja i juna meseca gde ćemo videte uticaj povećanih broja časova fizičkog vaspitanja u odnosu na škole koje nisu bile deo projekta.”, za NMR Info izjavio dr Branislav Strajnić iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.


-“Ovi pregledi predstavljaju inicijalne preglede, gde će se utvrditi zdravstveno stanje naše dece, ali i koliko su fizički sposobna. U projekat smo se uključili sa velikim zadovoljstvom i radošću , jer na pravi način i uz veliku podršku možemo kao škola da promovišemo zdrav način života.”, izjavila je Danijela Aleksić direktorka srednje škole “Vuk Karadžić”.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
  1. Nele komentariše

    Konačno nešto pametno, svaka čast.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.