Startovala stvaralačka energija

0 822

Sinoć je u bašti hotela “Crveni cvet” u Sečnju zvanično otvorena 4. Likovna kolonija Gest. Ovogodišnja likovna kolonija okupila je preko 30 slikara iz zemlje i inostranstva. Na otvaranju kolonije učesnike i prisutne goste pozdravio je akademski slikar Mirko Trimčević iz Beograda koji je između ostalog istakao da je značaj ove kolonije veliki kako sa aspekta razvoja likovne umetnosti tako i sa aspekta značaja kulturne edukacije građana opštine Sečanj. Gospodin Trimčević je učesnicima kolonije poželeo uspešan i kvalitetan rad. Olja Marijanović, akademski slikar iz Sečnja, bez čijeg angažovanja svih ovih godina ne bi bilo ni ove likovne kolonije, zahvalila se svim učesnicima koji su se odazvali pozivu kao i svim prijateljima kolonije bez čije pomoći ona ne bi mogla da se održi. Posebnu zahvalnost gospođica Marijanović izrazila je lokalnoj samoupravi koja je i ove godine zdušno podržala održavanje likovne kolonije. U sklopu programa otvaranja nastupio je glumac-amater Radovan Zubac, član Amaterskog pozorišta “Đorđe Damjanov – Đekša” iz Jaše Tomića koji je ovom prilikom kazivao deo iz monodrame “Ja, Rade Tomov” u režiji Ljubice Romandić koja je svojevremeno sa uspehom igrana u Kamernoj sceni “Miroslav Antić” Senta.
Ovogodišnja likovna kolonija GEST traje do 18. avgusta 2010. godine, a svoja umeća prezentovaće pored slikara i vajari. Skulpture će biti izložene u prostorijama opštine, a slike u holu sečanjskog Doma kulture.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.