Stolar Mile: Samo neka se deca rađaju!

0 2.640

Milorad Jurković iz Rakovca kod Beočina, poznatiji kao Stolar Mile, humanitarac je koji u Srbiji već skoro četiri godine pravi i poklanja drvene stolice za hranjenje dece. U ponedeljak, 16. septembra 2019. godine je Stolar Mile posetio Predškolsku ustanovu “Poletarac” u Sečnju donevši šest stolica za hranjenje dece.
-“Još jedna donacija i lep gest prema PU “Poletarac”. Jaslice u Sečnju i Krajišniku dobile stolice za hranjenje male dece. Stolar Mile, tako već godinama pravi stolice za hranjenje dece i donira predškolskim ustanovama. Sve ovo su pokrenuli vaspitači u našoj ustanovi koji rade sa decom Jaslenog uzrasta. Incijator pokretanja je bila naša vaspitačica Danica Mučalov, koja je i sama došla na tu ideju, uspostavila kontakt i sa velikim zadovoljstvom stolar Mile je donirao stolice za mališane” rekla je Nataša Rađenović direktorka Poletarca.
Zaokupljen decom kojoj je posvetio svu svoju pažnju nerado je Mile nakratko porazgovarao sa nama. Na pitanje koliko je do sada poklonio stolica za hranjenje dece Mile je odgovorio da je do sada poklonjeno 1884 a da su još dve spremne u radionici. Neumorni Mile neće stati i ništa ga ne može pokolebati u svojoj misiji a posebno je srećan što će njegov sin nastaviti. Ono što Mile često voli da kaže je: Samo neka se deca rađaju!

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana