Tamiški dani opštine Sečanj 2024 – treći dan

0 896

U nedelju, 30. juna u okviru manifestacije „Tamiški dani opštine Sečanj“ održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe na plaži Mamuze u Sečnju. Za sve učesnike takmičenja organizatori su obezbedili ribu, kao i novčane nagrade za prva tri mesta.


U sklopu programa održana je i etno izložba domaće radinosti uz bogatu gastronosmsku ponudu udruženja žena iz Boke, Krajišnika i Sečnja.
Na ovogodišnjem takmičenju po oceni tročlanog žirija najbolju čorbu je skuvao Praporski Dragiša iz Kumana, drugo mesto osvojio je Čolak Perica iz Bašaida dok je treće pripalo ekipi Banatski kulinari iz Kikinde.

-„Konkurencija je bila izuzetno jaka okupili smo najveće majstore u kuvanju riblje čorbe i prvake poznate u celoj Vojvodini. Plaža uz Tamiš je bila prepuna posetilaca, mislim da smo ove godine oborili rekord po broju učesnika i posetilaca. Nadam se da smo opravdali poverenje i da smo bili dobri domaćini. Zahvaljujemo se ribnjaku „Sutjeska“ koji je obezbedio svu potrebnu količinu ribe za potrebe takmičenja”, izjavila je Miljana Milošević, direktorka Turitičke organizacije opštine Sečanj.

Galerija slika

U organizaciji Turističke organizacije opštine Sečanj pod pokroviteljstvom opštine Sečanj i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu održana je manifestacija “Tamiški dani opštine Sečanj.

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana