“TAMIŠKI KOTLIĆ 2011“ – Jaša Tomić

0 529

Kaćani najbolji kuvari u spremanju riblje čorbe

U sklopu obeležavanja Dana mesne zajednice Jaša Tomić, pod pokroviteljstvom opštine Sečanj, mesne zajednice Jaša Tomić i Udruženja sportskih ribolovaca „Šaran“ u subotu, 1. oktobra 2011. godine održano tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.Takmičenje se održalo u parku a ocenjivanje i dodela nagrada u osnovnoj školi “Stevan Aleksić”.  Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 53 takmičara dok su 52 riblje čorbe predate za ocenjivanje.

Okupljanje je počelo još u devet časova a takmičenje je zvanično i po planu u deset. Iako je samo 53 takmičara prijavljeno bilo je mnogo više ljudi koji su kao i svake godine iskoristili priliku za druženje. Pored kuvanja ribljih čorbi bilo je i mnogo roštilja, čak i nekoliko ražnja na kojima su se okretali šiljegani i prasići. Takmičenje se posle dodela nagrada pretvorilo u slavlje koje je trajalo do večernjih sati a za dobro raspoloženje pobrinuli su se tamburaši iz Mokrina.

Zanimljivo je da je na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo više takmičara sa strane nego iz Jaše. Desetak takmičara je prijavljeno iz Pančeva, petoro iz Kaća, nekoliko iz Mužlje, Kikinde, Zrenjanina, pa čak i iz Ljubovije.

Žiri je bio sastavljen od tri člana i po nepisanom pravilu niko nije bio iz Jaše.

Članovi žirija:

Subin Miodrag iz Kikinde – vicešampion Vojvodine za 2010. godinu. Osvojeno II mesto na međunarodnom takmičenju u kuvanju riblje čorbe održanom u Mađarskoj. Predsednik je kluba kuvara u Kikindi.

Spasić Duško iz Kaća

– Gavrilović Dušan iz Pančeva

I mesto i televizor osvojio je Janko Jugović iz Kaća,

II mesto i bicikl osvojio je Radovan Jovanović iz Kaća,

III mesto su delili Trkalović Radomir iz Kikinde i Jerotić Draga iz Ljubovije dobivši sekiru i kotlić

Kao  najmlađi učesnik, Popara Marko je nagrađen perjanim jastukom, dar Mišković Žive, direktora privatnog preduzeća “Evroper” doo iz Jaše Tomić.

 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana