Traži se najbolje rešenje

0 1.215

Skup posvećen pitanju statusa odeljenja Plućne bolnice “Dr Vasa Savić” u Jaša Tomiću održan u Sečnju je dovoljan dokaz da su svi spremni da se iznađe najbolje rešenje.
plucna bolnica - 005
Predsednik opštine Sečanj, Predrag Milošević je bio domaćin skupa, a ulogu domaćina je prepustio Plahin Arsenu, predsedniku Skupštine opštine Sečanj, jer je kako je i sam rekao “Plahin inicijator da bolnica u Jaša Tomiću ponovo proradi”. Pored Plahina skupu su ispred opštine prisustvovali i: Dr Jasmina Šešlija, direktorka Doma zdravlja u Sečnju, Peđa Rađenović, pomoćnikk predsednika opštine, Darko Vukoje, pokrajinski poslanik, Novak Zubac , direktor Javno stambenog preduzeća. Između ostalih, na sastanku su bili načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan sa saradnicima, plucna bolnica - 009državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Ferenc Vicko, kao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Muharem Halilović, sa saradnicima kao i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, i osoba zadužena za kontakt sa Crvenim krstom Italije. U ime zrenjaninske Plućne bolnice prisustvovali su direktorka dr Svetlana Jovanović i njen pomoćnik dr Branislav Martinov.
Inače, stav predstavnika zrenjaninske bolnice je da je bolničko odeljenje u Jaši Tomiću spremno da se reaktivira ako se pronađe ekonomski održivo rešenje.
plucna bolnica - 042
U traženju trajnog rešenja statusa ove ustanove, odnosno objekta sa eventualno novom namenom, dogovoreno je da se sačini analiza potreba za palijativno zbrinjavanje na nivou Srednjobanatskog okruga i šire, kao i da se uradi ekonomska analiza da bi se sagledala opravdanost daljih ulaganja – kaže predsednik SO Sečanj Arsen Plahin. – Analiza će biti gotova za 10 do15 dana, potom ćemo se ponovo sastati i nastaviti da tražimo najcelishodnije rešenje za ovu ustanovu.

Učesnici skupa su obišli jašatomićku Bolnicu. Bili su impresionirani izgledom obnovljenih paviljona u prostranom parku sa stoletnim drvećem, uz jednodušnu ocenu da je šteta što ovi objekti nisu u funkciji.

plucna bolnica - 062
Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana