Tri miliona dinara za poljoprivrednike u Sečnju

0 579

Raspisan konkurs za podsticajna sredstva iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede.
Danas, 17. maja 2024. godine u opštini Sečanj organizovana info sesija gde su predstavljeni lokalni fondovi za razvoj poljoprivrede kao i sam konkurs i način apliciranja.
Poljoprivrednike sa teritorije opštine Sečanj su informisali predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac, opštine Sečanj, Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj – Banat vezano za konkurs za podsticajna sredstva iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u opštini Sečanj.


Konkurs koji je otvoren do 27. maja 2024. godine, raspisan je u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.
„Konkursom je planirana podrška fizičkim licima – nosiocima komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava koji se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 miliona dinara za 2024. godinu i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala, poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za investicije u pčelarstvo, voćarstvo i povrtarstvo. Posebno pozivamo žene i mlade koji su nosioci poljoprivrednih gazdinstava da se prijave i koriste podsticajna sredstva za razvoj svoje proizvodnje“ istakao je Milijan Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac i dodao da korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od godinu dana.


Predstavnici Fondacije i opštine Sečanj pozivaju sve zainteresovane poljoprivrednike da se prijave na konkurs kako bi dobili podsticajna sredstva i unapredili svoje gazdinstvo ili proizvodnju.
Konkurs se može pronaći na web sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac: Konkurs Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana