Tribina za poljoprivrednike o merama agrarne i kreditne politike

0 448

U utorak, 18.02.2020. godine održana tribina za poljoprivrednike u velikoj većnici opštine Sečanj.
Tribini prisustvovao Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, Ljiljana Kitić zamenica i Slobodan Repac pomoćnik predsednika, Vladislav Krsmanović ispred Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kao i veliki broj poljoprivrednika.
Rađenović je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su se odazvali u tako velikom broju a za NMR Info izjavio:
-„ Dugi niz godina unazad pokušavamo da našim poljoprivrednicima približimo sve ono što nudi Republika i Pokrajina. Danas je u pitanju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, njihove mere agrarne i kreditne politike kao i nove konkursne linije za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava. Ovakvim organizovanim tribinama pomažemo našim poljoprivrednicima da na jednom mestu, u svom okruženju saznaju sve informacije koje su im potrebne“. Rađenović je podsetio da je opština Sečanj u poslednje dve godine iz svojih budžetskih sredstava uložila oko desetak miliona dinara u mere lokalnog razvoja i da će tu politiku nastaviti i u 2020. godini.
Pomoćnik pokrajinskog sekretara zadužen za sektor za zaštitu, uređenje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta na nivou AP Vojvodine Vladislav Krsmanović, predstavio je poljoprivrednim proizvođačima mere Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i novi konkursi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u iznosu od 60-90%. Posebno je naglašen novi, izuzetno atraktivan konkurs podrške mladima u seoskim područjima gde mladi poljoprivrednici ostvaruju 90% startne finansijske pomoći za započinjanje poljoprivredne proizvodnje. U direktnom razgovoru sa poljoprivrednicima Vladislav Krsmanović je odgovarao na sva postavljena pitanja oko detalja pojedinih konkursa koji su objavljeni i koji će tek biti objavljeni.

Galerija slika

Deo izlaganja Vladislava Krsmanovića pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.