U čast Milanke Škrbić

1.369

U petak, 30. novembra 2018. godine u prostoriji mesne zajednice Krajišnik otvorena memorijalna izložba slika i ručnih radova u čast Milanke Škrbić povodom njenog rođendana. Izložbu osmislile i pripremile ćerke pokojne Milanke uz veliku podršku Mesne zajednice Krajišnik i pomoć Tijane Mandić, Ivane Škrbić i Slobodana Repca.

Izložbu su svojim obraćanjem otvorile Mirjana, Milica i Milena ćerke pokojne Milanke a gosti su imali  priliku da se upoznaju sa Milankinim ostvarenjima od ručnih radova do slika.

-„Lepota njenog rada je baš u tome što je izabrala da bude dobra žena, majka, snaha, radnik, prijatelj i da se pored svega toga bavi umetnošću kroz sve što je radila. Tokom svog života napravila je, sašila, i stvorila toliko umetničkih dela a ovde je  izložen jedan mali deo“ rekla je Mirjana Čavić.

-„Čula sam u jednom filmu zanimljivu rečenicu: “Eto šta je život, trenutak i bljesak, a pre i posle tama“. U  toj rečenici ja vidim poruku da smo svi mi bljeskovi u večnosti, i naši životi su minijaturne iskrice. To je poruka koju sam ja majci često pokušavala da prenesem. Ona je mnogo stvarala, slikala, i još više šila, heklala, plela… Svaki trenutak je bio iskorišćen u moru nemoći zbog teške bolesti. Visoka samokritičnost nije joj davala slobodu da kaže: “Ove moje su slike spremne za izložbu… Uvek može još i bolje. Ostadoše slike sakrivene od očiju mnogo ljudi, a život je samo bljesak u večnosti…“ rekla je Milena Škrbić.

-„Ova memorijalna izložba je svojevrsni osvrt na njen stvaralački i umetnički rad.Slikala je pejzaže, portrete, ikone,… u tehnici akril i ulje na platnu. Njene slike govore o njenom pozitivnom pogledu na život i velikoj životnoj energiji koju je posedovala“ izjavila je Milica Škrbić Škipina.

Memorijalna izložba je otvorena do 7. decembra 2018. godine.

Milanka Škrbić rođena 29. novembra 1957. godine u Staroj Moravici kao prvo dete Gojka i Milene Diklić. Živela u Bačkom Sokolcu gde je završila osnovnu školu. Srednju Poljoprivrednu  školu završila u Bačkoj Topoli. Udala se za Stevu Škrbića iz Krajišnika od oca Mile i majke Vide Škrbić. Rodila 3 ćerke Milenu, Mirjanu i Milicu. Živela u Krajišniku, radila bavila se šivenjem, heklanjem, pletenjem. Pored toga bavila se i slikanjem. Umrla je u svojoj 61. godini 11. maja 2018. godine.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.