U opštine Sečanj potpisani ugovori sa deset gerontodomaćica

0 1.470

U okviru INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija, opštine Sečanj, Žitište i Sakalaz iz Rumunije a u saradnji sa Regionalnim centrom Banat su partneri u projektu na temu socijalne zaštite.
U sklopu projekta u opštini Sečanj potpisani su ugovori sa deset gerontodomaćica. Ispred opštine Sečanj potpisivanju ugovora prisustvovali Ljiljan Kitić zamenica predsednika opštine i Slobodan Repac član projektnog tima a Branislav Milošev ispred Regionalnog centra Banat.
Gerontodomaćice su završenom obukom u Gerontološkom centru Zrenjanin dobile u sertifikate.
-“Kroz projekat ćemo uraditi nekoliko značajnih stvari za našu opštinu, koje će doprineti podizanju kvaliteta socijalnih usluga i to:
– Adaptacijom i opremanjem deset klubova za_stara lica u svih deset naseljenih mesta opštine Sečanj obezbedićemo starim osobama i osobama sa invaIiditetom adekvatan prostor da se okupljaju i obavljaju socijalne aktivnosti i tako da se uključe u društveni život zajednice.“
– Uspostavićemo održivu službu pomoći u kući za najugroženija stara i invalidna lica, osnivanjem asocijacije za gerontodomaćice, koje će pre toga proći adekvatan program obuke i biti sertifikovane za obavljanje pomoći u kući. Njihov rad će takođe biti pomognut kroz projekat, obezbeđem novčanih naknada u prvih 6 meseci rada i nabavkom bicikala.
– Podićićemo kapacitet socijalnih usluga u opštini kroz malopre pomenutu obuku novog osoblja, nabavku vozila za prevoz najugroženijih lica prilikom pružanja usluga socijalne zaštite i izradu programa mapiranja socijalne zaštite koji će nam omogućiti kvalitetnije donošenje odluka u budućnosti u ovom pogledu.” – za NMR Info izjavio Slobodan Repac član projektnog tima opštine Sečanj.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana