U poseti opštini Sečanj

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a ispred Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, juće je opštinu Sečanj, zahvaljujući Ivani Škrbić i njenom dosadašnjem angažovanju,  posetila g-đa Dragana Đurić.

Obzirom da su se od prošle godine, osnovne škole iz Jaše Tomića, Krajišnika i Sutjeske kao nosioci projekta “Partnerski za obrazovanje“ svojim kvalitetom i uspešnim rezultatima saradnje škole i porodice, plasirale kao vodeće, opština Sečanj je zavidnim rezultatima  prepoznatljiva širom Srbije, a to i gošća potvrdila.

Iako je mala opština, boreći se sa raznim poteškoćama,ove škole ulažu u nove generacije i uspevaju da se izbore i isplivaju kao primer dobre prakse najelitnijim školama Beograda i većih gradova Srbije.

Draganu Đurić su u prostorijama opštine ugostili rukovodioci i predstavnici lokalne samouprave Ljiljana Kitić, zamenik predsednika opštine, Biljana Savović i Slobodan Repac, pomoćnici predsednika opštine, Arsen Plahin, predsednik Skupštine opštine Sečanj, Nataša Rađenović, direktorka PU, Nataša Vukoje, prosvetna inspektorka  gde su dogovorili buduću saradnju i informisali se o bitnim pitanjima iz sektora obrazovanja. Nakon održanog sastanka i upoznavanja, Dragana Đurić, Ivana Škrbić i predstavnici lokalne samouprave su nastavili put ka Jaši Tomić, gde su prisustvovali obeležavanju dana osnovne  škole “Stevan Aleksić”. Bogatstvom programa, posvećenim radom dece i nastavnika, raznolikosti pesme, igre, drame i osvojenih  nagrada, osnovna škola “Stevan Aleksić” je i danas opravdala ostvarene uspehe i razlog zašto i je dalje jedna od vodećih škola u regionu. Direktor škole, Ljupče Trpčevski, zahvalio se Dragani Đurić na poseti i podršci školi koja je ovom prilikom ukazana. Ispunjena vrlo pozitivnim utiscima o školi, rukovodstvu i angažovanju , Dragana  je poželela uspešan budući rad i obostranu saradnju.

Nastavak  posete Dragane Đurić se završava u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar“ u Sutjesci, gde je kroz Klub roditelja i nastavnika,  održan sastanak na temu – Formiranje opštinskih  saveta roditelja. Zahvaljujući učiteljici Marici Meljanac, roditeljima i njihovom zalaganju, upitnici i sastanak su izrodili uspešne rezultate, a na jesen se očekuju konkretni koraci i realizacija samih aktivnosti. 

Ivana Škrbić ističe da je ovo početak saradnje sa višim nivoima iz sektora obrazovanja i da su škole te kojima je podrška u ovom momentu najneophodnija. Kao član Upravnog odbora NARNS-a, zalaže se za pozitivnu saradnju porodice i škole i ističe da svi moramo da budemo odgovorni za ono što i gde jesmo, kako roditelji, tako i deca i nastavnici. Samo radom i zajedničkom saradnjom možemo postići uspeh, sve drugo je put loših generacija, a to nesmemo da dozvolimo uprkos onom što nam nameću. Svi znamo ko smo, ali ne i gde smo…

Inače, Klub roditelja i nastavnika “Partnerski za obrazovanje” Opstine Sečanj ima značajne planove i aktivnosti u najavi. Očekuju uključivanje i drugih škola, a do tada vredno rade roditelji i tim koji čine  Jelena Guran, Vildana Ćulibrk, Jelena Janjić, Marica Meljanac i Ivana Škrbić.

Galerija slika

Komentari
Učitavanje...