U Sečnju obeležen Svetski dan Roma

0 1.020

Sastanak članova privremenog organa opštine i predstavnika romske zajednice Katice Nikolić pedagoške asistentkinje i Siniše Nikolića predsednika romske organizacije sa teritorije opštine Sečanj održan je danas, povodom Međunarodnog dana Roma.
Tema sastanka bila je položaj roma sa teritorije opštine sa akcentom na nastavku pružanja pomoći deci u školama u kojim rade pedagoški asistenti, Neuzini i Jarkovcu kao i podršci romskoj organizaciji.
-“Opština Sečanj ima akcioni plan koji se uspešno implementira već dve godine. Osmi april je prilika da se ukaže da su pripadnici romske nacionalne manjine i dalje diskriminisani i marginalizovani ali da lokalna samouprava radi na tome da se poboljšaju uslovi za život i rad Roma.” – Izjavila je Katica Nikolić predstavnica Roma.
-“Koristim ovu prilku da se zahvalim opštini na dodeli poslovnog prostora u Jaša Tomiću za potrebe naše romske organizacije i nadam se da podrška lokalne samouprave i u nastavku neće izostati” – izjavio je Siniša Nikolić predsednik romske organizacije.
Povodom Međunarodnog dana Roma na zgradi opštine podignuta je i romska zastava.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana