Udruženja žena i proizvođači sira iz opštine Sečanj na Balkan Cheese Festivalu

1.427

VI BALKAN CHEESE FESTIVAL – IZLOŽBA AUTOHTONIN VRSTA SIREVA BALKANA

U organizaciji Turističke organizacije opštine Sečanj udruženja žena i proizvođači sira iz opštine Sečanj imali su tu čast da svoje svoje gastronomske specijalitete prezentuju beogradskoj publici na šestom po redu Balkan cheese festivalu koji je održan 14. i 15. oktobra u Domu omladine Beograda.  Na festivalu je široj publici predstavljeno oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a posebnu prezentaciju imali su  sirevi iz Francuske, koja je pozvana kao zemlja-gost festivala. Našu opštinu predstavljala su udruženja žena iz Boke „Banatko jagnje“ i „Aktiv žena“ iz Jarkovca, a kao gost  sa nama je izlagalo udruženje „Praktična žena“ iz Banatskog Višnjićeva.

Posetioci su mogli i da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao što su poslastice sa sirom i sladoledi od raznih vrsta sireva.

-„Velika nam je čast i zadovoljsto  što smo se našli na ovako velikoj hedonističko-gurmanskoj manifestaciji i što smo predstavili karakteristične sireve i specijalitete iz opštine Sečanj, gde su žene na najbolji mogući način pokazale ukuse našega kraja. Za ovu priliku pripremile su nekoliko vrasta sireva, sirnih namaza sa susamom i speltom, kiflica sa sirom, pite, štrudle sa sirom, palačinke i hleb sa speltinim brašnom, njoke sa sirom, lenju pitu sa sirom i suvim grožđem i dr.“, izjavila je za NMR Info Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.

-„Pored promocije opštine Sečanj na ovom festivalu promovisana je i manifestacija „Sirijada“ koju smo organizovali u saradnji sa Udruženjem žena „Banatsko jagnje“ iz Boke, sa ciljem da je proširimo i napravima jedan prepoznatnjiv brend opštine Sečanj. Kroz ovakve manifestacije želimo da pomognemo manja udruženja i lokalne proizvođače da što bolje plasiraju svoje proizvode koji su proizvedeni po tradicionalnim recepturama, a u današnje vreme sve je veća tražnja za prirodnim i zdravim proizvodima sa sela“ – rekla je Miloševićka.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.