Udruženje žena “Banatsko jagnje” darivalo 16 beba

0 1.150

Sara, Sofija, Viktor, Maša, Jovan, Dušan, Aleksandar, Bojan, Teodora, Danilo, Miljana, Marjan, Milica, Vidak, Anastasija i Simon su najmlađi stanovnici Boke koji su ove godine darovani od strane Udruženja žena „Banatsko jagnje“.
Po četvrt put da Udruženje žena “Banatsko jagnje” organizuje manifestaciju “Bebo srećan ti dolazak na svet” u kojoj daruje poklonima sve bebe koje su rođene i žive u Boki u periodu između dva 19. novembra. Za godinu dana u Boki se rodilo čak 16 beba što je izvrsno u odnosu na broj stanovnika.
Iz godine u godinu ovoj akciji priključuje se sve više udruženja iz drugih mesta, kao i pojedinaca koji žele da daruju sve novorođene meštane Boke.
Udruženja koja su se priključila akciji „Bebo srećan ti dolazak na svet“ su Udruženje žena Jarkovac, Asocijacija žena „Tradicija“ iz Elemira, Opštinska organizacija invalida rada Sečanj i Udruženje žena „Bokinjski biseri“ iz Boke.
Među pojedincima koji su podržali akciju Udruženja žena „Banatsko jagnje“ su Anka Kitić koja je obezbedila odelo za najmlađu žensku bebu, Anđelija Popov i Viorika Magda. Marija Gligor i Stojanka Kovač su za ovu priliku umesile torte kojima su se počastili svi pristuni na manifestaciji.
-„Za ove četiri godine darovali smo 36 beba. Imali smo godina kada smo darivali 5 ili 6 beba, a ove godine ih je 16. Imali smo i 25-tu bebu. To je Maša. Ona je dobila poseban poklon, a to su srebrne minđuše za koje nam je sponzor bila zlatara Ormai. Nastavljamo dalje akciju, nadamo se do 50, pa i 100-te bebe“, kaže Marija Večanski, predsednica Udruženja žena „Banatsko jagnje“ iz Boke.
Izvor: I love Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.