УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ЗЕМЉИ

0 672

Београд, 23. мај 2014. године – Министар унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштио је данас да ће Републички штаб за ванредне ситуације предложити Влади Републике Србије да са данашњим даном укине ванредну ситуацију у земљи.
vladaСтефановић је на седници овог штаба рекао да постоје услови да се ванредна ситуација укине, али и додао да ће она остати на снази у два града и 17 општина, у којима је ситуација таква да не може потпуно да се укине.

Реч је, како је објаснио, о Шапцу и Сремској Митровици, као и о општинама Обреновац, Љиг, Уб, Лајковац, Осечина, Параћин, Мионица, Свилајнац, Смедеревска Паланка, Шид, Трстеник, Косјерић, Бајина Башта, Крупањ, Мали Зворник, Коцељева, Владимирци.

Он је навео да је ситуација стабилна и да иде ка нормализацији у многим општинама, осим у Малом Зворнику и још неким местима у којима је покренуто клизиште, као и Обреновца, где је трећина општине под водом.

Према његовим речима, стварају се услови за повратак становништва и надлежна министарства дају инструкције како да се спрече неке нежељене последице, као што су заразе.

Министар је, говорећи о жртвама у поплављеном подручју, саопштио да су пронађена тела 33 лица, од којих је 13 преминуло од последица утапања.

НМР Инфо

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana