Usvojen predlog Odluke o zaduživanju opštine

0 978

U petak, 13. januara 2017. godine održana 7. sednica Skupštine opštine Sečanj. Sednici prisustvolao svih 23 odbornika a usvojen je dnevni red od samo dve tačke i to Predlog odluke o zaduživanju opštine Sečanj i Pitanja i predlozi odbornika.

Većinom glasova usvojen je predlog Odluke o zaduživanju opštine Sečanj dok je devet odbornika opozicije bilo protiv.

Radi se o zaduživanju u visini od 20 miliona dinara koje će se po rečima Predraga Miloševića, predsedenika opštine Sečanj utrošiti na otpremnine radnika Javnog stambenog preduzeća, Radio Sečnja i mesnih zajednica. Jedan deo finansijskih sredstava će biti usmeren za rešavanje problema u Javnom komunalnom preduzeću.

-„Sve lokalne samouprave koriste pogodnost kratkoročnih kredita zbog izuzetne povoljne kamatne stope a i zbog činjenice da je priliv prihoda u prvom kvartalu jako mali. Iznos zaduženja nije veliki za opštinu a posebno je važno što će se tim sredstvima isplatiti otpremnine radnicima i rešiti veliki problem u Javnom komunalnom preduzeću. Primera radi, prošle godine je za ovakvu Odluku glasala i pozicija i opozija jednoglasno, a iznos zaduživanja je bio isti. Treba da se zna da je dozvola o zaduženju opštine Sečanj dobijena od Ministarstva finansija koja je konstatovala da na dan 31.12.2016. godine lokalna samouprava nema nikakvog duga“ – izjavio je Milošević za NMR Info.

Galerija slika

Odobrenje Ministarstva finansija za kreditno zaduživanje opštine Sečanj

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.