UTRINE DOBIJAJU IGRALIŠTE

1.439

„DRUGARI, HAJDEMO NA IGRALIŠTE“

Neformalna grupa Mladi Jaša Tomić nastavlja sa svojim volonterskim radom. Ovog puta sa svojim projektom „Drugari, hajdemo na igralište“ baviće se uređenjem prostora gde mladi provode svoje slobodno vreme, konkretno, napraviće dečije igralište na Utrinama.

Omladinski projekat „Drugari, hajdemo na igralište“ sprovodi neformalna grupa Mladi Jaša Tomić uz podršku Omladinskog kluba Novi Bečej, Resurs centra u okviru programa MLADI SU ZAKON, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

 -,,Svima nam je poznato da je Jaša Tomić nakon poplave 2005. godine dobila jedno novo naselje – Utrine. Na Utrinama ne postoji prostor poput igrališta gde bi se najmlađi igrali, a mladi provodili svoje slobodno vreme. Najbliže igralište je udaljeno 3 km, pa nisu u mogućnosti da svakodnevno uživaju na ljuljaškama, toboganu, klackalicama. Tokom realizacije našeg projekta, obezbedićemo deo materijala i opreme za izgradnju i opremanje dečijeg igrališta, postavićemo klupe, ljuljaške, tobogan, klackalice, kao i golove za mali fudbal. Posadićemo i sadnice, koje će kroz par godina napraviti hladovinu. Održaćemo i radionicu o zaštiti životne sredine, a tokom trajanja projekta skupljaćemo plastične flaše za reciklažu, kao i plastične čepove i time ćemo se priključiti akciji „Čep za hendikep“. Na samom završetku našeg projekta održaćemo „Igre bez granica“, gde će se deca različitih uzrasta takmičiti u raznim i uzbudljivim igrama“ – rekla je Jelena Pandurski Novčić, lider neformalne grupe za NMR info.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.