Vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Sečanj

857

Na današnjoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije koju je vodio Predrag Rađenović, komandant štaba prisustvovali su članovi štaba i predstavnici vodoprivrenog preduzeća „Srednji Banat“ iz Zrenjanina, Pješčić Miodrag – sektorski rukovodilac za područje Srednjeg Banata i Vojnović Nenad – inženjer u odbrani od poplava.
Na Dnevnom redu sednice aktuelne tačke su bile: Aktuelna hidrometeorološka situacija i spremnost nadležnih službi i organa za delovanje u slučaju polava i Informacija o preduzetim merama povodom grada i prouzrokovane štete od grada na području MZ Jaša Tomić.
Sektorski rukovodilac za područje Srednjeg Banata Pješčić Miodrag je upoznao prisutne sa aktuelnom hidrometeorološkom situacijom. Tamiš se nalazi u redovnoj odbrani od polava i da je uvedeno 24 časovno dežurstvo. Nasipi su dobri, a nema naznaka o povećanju vodostaja Tamiša u Rumuniji.
Na osnovu svih informacija Štab je doneo Zaključak da se prihvata informacija sektorskog rukovodioca za odbranu od poplava za područje Srednjeg Banata. U vezi mogućnosti poplava nalaže se dalje praćenje situacije na terenu, analiziranje broja lica za angažovanje i stanje mehanizacije i dalja korodinacija postupanja sa vodoprivrednim preduzećem i Okružnim štabom za vanredne situacije.
Predrag Rađenović je informisao štab da je imenovana komisija za procenu štete od grada i da je popisivanje štete u toku. Izveštaj komisije će biti prosleđen nadležnim organima.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.