VAROŠ JAŠA TOMIĆ U OGLEDALU „DOPISNICA“ NOVAKA ZUPCA

0 1.146

03. 11.2023. godine (petak) u holu Osnovne škole „Stevan Aleksić“ u Jaši Tomić sa početkom u 17 časova, održaće se promocija knjige Novaka Zupca „Dopisnice iz Varoši“.
„Dopisnice iz Varoši“ daju novi sjaj staroj Jaši. Kroz 64 priče, Zubac pripoveda kako se nekad živelo u „Varoši“ Jaša Tomić, iznosi raznovrsne sadržaje koje je Jaša tada „sresko mesto“ nudila svim generacijama, opisuje suživot starosedelaca i novopristiglih kolonista prožimajući svoje kazivanje jednom vrstom nostalgije za tim proteklim vremenima ali istovremeno i nadom i opomenom da se ne zaboravi „ono naše što nekad bejaše“ – tim rečima autor i završava svaku od 64 reminiscencije.
Na promociji će govoriti: recenzent Dušan Milićev, za izdavače Dragana Pantović i Milan Bjelogrlić, i autor Novak Zubac.
– Pozivamo sve varošane kojima je Varoš Jaša Tomić u srcu i mislima, kako ovdašnje tako i one u rasejanju da dođu i da još jednom dožive svoju Varoš u punom svetlu kakva je nekada bila sa željom da joj nove generacije povrate sjaj i ugled kakav zaslužuje. Jednom varošani, uvek varošani – izjavio je autor za NMR info.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.