Velikogospojinski kotlić u Banatskom Višnjićevu

909

U nedelju, 2. septembra u Banatskom Višnjićevu održano šesto po redu takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Velikogospojinski kotlić 2018“. Organizatori takmičenja su grupa građana i Udruženje žena „Praktična žena“ iz Banatskog Višnjićeva. Manifestaciju podržali Mesna zajednica Banatsko Višnjićevo, Turistička organizacija iz Žitišta, Persu marketi, ribnjak iz Sutjeske i pojedini građani Banatskog Višnjićeva i Krajišnika.

Organizatori su za sve takmičare obezbedili ribu, drva i hleb a kuvali su u velikom kazanu riblju čorbu za goste,  bilo je i ukusnih krofni.

Na takmičenju zvanično učestvovalo 22 ekipa. Treće mesto osvojila ekipa iz Kikinde, drugo iz Srpskog Itebeja dok je prva nagrada ostala u Banatskom Višnjićevu.

-„Zadovoljne smo što i pored velikih teškoća uspevamo u nameri da ovo takmičenje u kuvanju riblje čorbe postane tradicionalno. Zahvaljujemo se svim učesnicima i gostima koji svojim učešćem i prisustvom daju veliku podršku manifestaciji. Posebnu zahvalnost imamo prema udruženju žena“Jarkovčanke“. Jedine od mnogih udruženja koje su se odazvale našem pozivu. Zajedno smo mesile krofne za učesnike, zajedno smo kuvale kazan čorbe za goste, prale sudove hladnom vodom na česmi, a isto tako zajedno zapevale i zaigrale“ za NMR Info izjavila Nataša Radojević, predsednica udruženja „Praktična žena“ iz Banatskog Višnjićeva.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.