XI SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SEČANJ

1.076

U sredu, 15. juna 2017. godine održana XI sednica Skupštine opštine Sečanj. Od 23 odbornika sednici je prisustvovalo 20 a na usvojenom dnevnom redu za raspravu i usvajanje bilo je 28 tačaka.

Na dnevnom redu između ostalog bila su razmatrani Izveštaji o radu svih mesnih zajednica za 2016. godinu. Svi izveštaji mesnih zajednica su usvojeni većinom glasova ali se na četiri vodila rasprava. Odbornici  SPS su za Sečanj, Sutjesku, Krajišnik i Konak imali primedbe da se za pojedine stavke ne može jasno utvrditi gde i kako je utrošen novac. Jedan od konstruktivnih predloga bio je i Aleksandra Budiše da se za izveštaje mesnih zajednica uvedu obrasci koji će se popunjavati a u kojima će se jasnije predočiti svaka stavka prihoda i rashoda. Odbornička grupa SPS je za sve izveštaje glasala protiv.

Posebno je od strane odbornika pohvaljen rad Sportskog Saveza opštine Sečanj a izveštaj o radu jednoglasno prihvaćen.

Usvojen je novi Pravilnik o radu Skupštine opštine Sečanj kao i Odluka o završnom računu budžeta opštine Sečanj za 2016. godinu.

Usvojen je i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje sa gradom Azov iz Ruske Federacije. Radi se o bratimljenju grada Azov i opštine Sečanj i saradnja u oblastima ekonomije, kulture, sporta i obrazovanja.

-“Zadovoljan sam današnjim radom Skupštine i kontruktivnom raspravom i radom opozicionih odbornika odborničke grupe SPS. Usvojeni su svi izveštaji i predlozi odluka. Ovom sednicom završen je rad u ovom delu godine a sledeća se očekuje posle godišnjih odmora, krajem avgusta ili početkom septembra.” – za NMR Info izjavio Arsen Plahin, predsednik Skupštine opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.