Za bokinsku decu čak 800 palačinki

0 470

Palacinkijada-009Asocijacija žena „Bokinski biseri“ već dve godine organizuju palačinkijadu, a glavni konzumenti njihovih đakonija su đaci iz bokinske škole.

– „Prošle godine smo ispekli i deci ponudili 1300 palačinki, dok je ove godine zbog malog broja dece spremljeno samo 800. Iskreno se nadamo da će ova manifestacija poprimiti tradicionalni karakter, a da će deca i dalje dolaziti, sve je ovo za njih“ – izjavila je za NMR Info, jedna od organizatorki palačinkijade, Venčasnki Marija.

Ova organizacija iz Boke postoji već pet godina, a u svom petogodišnjem trajanju, dve godine su pomagali socijalno ugroženim porodicama. Jedne godine su čak obezbedili paketiće za učenike od prvog do četvrtog razreda kao i predškolskoj deci u bokinskoj osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“.

Ove godine je iz Asocijacije žena „Bokinski biseri“ u spremanju palačinki učestvovalo dvanaest žena, a za njih i sve goste su učenici osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Boke održali prigodan kulturno-umetnički program.

Sokove za sve učesnike manifestacije je obezbedilo poljoprivredno preduzeće „Borac“ iz Šurjana dok je materijal za palačinke obezbeđen od priloga meštana Boke.

Palacinkijada-052 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana