Zanimljiva postavka u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić” u Konaku

0 936

Poslednjih dana marta meseca u OŠ “Vuk Karadžić” u Konaku vlada prava euforija. Kako se bližio kraj tromesečja, kolektiv i učenici su došli na ideju da organizuju uskršnji ambijent koji bi bio ispunjen motivima najradosnijeg hrišćanskog praznika. Cilj zamisli je da se objedini projekat reciklažnog materijala sa nadolazećim danima prazničnog raspoloženja po školi. Tako su tokom čitave nedelje realizovane radionice u sklopu „jednosmenskog rada“ i izvan same nastave. Deca su uz pomoć direktorke, učiteljica, nastavnika, pomoćnog osoblja i sjajnih roditelja pristupila izradi autentičnih ukrasa koji sada čine jedinstveno dvorište prelepog dvorca. Farbala su se velika i malena stiroporna jaja, crtali i izrađivali zečevi, farbale i dekorisale gumene žardinjere u koje su zasađene cvetne sadnice, tražio najlon, lomila žica, ubadali rekviziti sa domarom Nešom…Posebna atrakcija su dva ogromna uskršnja zeca, načinjena od baliranog sena, koji svojom veličinom simbolizuju količinu radosti usled nastupajućih praznika!


Članovi rukovodstva kažu da znatiželja vlada među prolaznicima, da se kolone auta pojavljuju ispred škole u želji da se fotografišu i ovekoveče ovu sjajnu postavku. Kažu da su svi dobrodošli i ako su uspeli da ispune očekivanja i donesu deci radost, promovišu školu, Konak i opštinu Sečanj, njihova misija je uspela.


Kolektiv i rukovodstvo škole se zahvaljuje porodicama Latinjak, Karanjac, Petkov i Pandurov na poklonu i transportu slame za postavku. Posebno se zahvaljuju Igoru Dendi na pomoći, cvećarama „Zoka“ i „Slavica“ na doniranom cveću, kao i firmi „FEYDOM“ na donaciji potrebne zemlje za cveće. Zahvaljuju se i meštanima na podršci koja im daje vetar u leđa da nastave sa novim idejama i još većim koracima napred.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana