Završen projekat “Zajednička podrška na životnom putu u pograničnom području”

0 755

Prekogranični projekat pod nazivom “Zajednička podrška na životnom putu u pograničnom području”, finansiran iz INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija je u završnoj fazi. Partneri u projektu su opštine Sečanj, Žitište i Sakalaz iz Rumunije.
Članovi projektnog tima opštine Sečanj Slobodan Repac, Biljana Savović i Đorđe Vukoje su tim povodom boravili u Sakalazu na zadnjoj sesiji gde su sumirani rezultati projekta “Zajednička podrška na životnom putu u pograničnom području”.
Vrednost projekta je 338 hiljada evra, od čega se 85 odsto finansira iz IPA programa a 15 odsto su pojedinačno izdvojile lokalne samouprave. 69 hiljada je dobila opština Sakalaz, 133 hiljade opština Žitište i 135 hiljada Sečanj.
-Projekat je intenzivno trajao u zadnjih godinu dana a raspisan je i ostvaren još polovinom 2018. godine ali zbog već poznate situacije vezane za Koronu završen je tek ovih dana. Inače, dobijena sredstva ovim projektom su bila namenjena za više segmenata. Opština Sečanj je obezbedila posao u trajanju od šest meseci za deset gerontodomaćica koje su prošle tri akreditovane obuke u gerontološkom centru u Zrenjaninu kako bi stekle potrebne veštine i znanja za u opštini rad sa starim, nepokretnim i licima sa posebnim potrebama. Opremljeno je deset prostorija u svim naseljenim mestima opštine za druženje lica „trećeg doba“ a te prostorije mogu da se koriste i za neke druge namene koje imaju naše mesne zajednice. Takođe, za stara i nemoćna lica obezbeđen je i kombi sa osam mesta kako bi ova osetljiva kategorija stanovništva imala obezbeđen prevoz do domova zdravlja i slične potrebe, rekao je Slobodan Repac vođa projektnog tima opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana