Završena 48. Smotra recitatora u Sečnju

0 2.650

Proteklog vikenda je u Sečnju održana 48. po redu regionalna Smotra recitatora. Oko 150 recitatora u tri starosne grupe ponovo je pokazalo izvanredno umeće i znanje u recitovanju naših najlepših pesničkih dela.

Tokom tri dana trajanja recitatorske smotre, prvog dana su nastupili učenici od prvog do petog razreda. Predstavnik opštine Sečanj, Fabian Živojin iz Sutjeske, koji je recitovao na rumunskom jeziku, odabran je za predstavnika Vojvodine na republičkoj smotri u Valjevu.

Osim Fabiana, odabrano je još osam predstavnika među kojima su:

Evelin Deak,

Lara Zemko,

Aleksandra Kovijanić,

Biljana Mitrić,

Katarina Nakić,

Vuk Radojković,

Anđela Stojadinov,

Škabla Marek.

Među devet odabranih učesnika izabrana su i tri pobednika a to su Vuk Radojković, Biljana Mitrić i Aleksandra Kovijanić.

Među recitatorima srednjeg uzrasta od petog do osmog razreda, opština Sečanj je takođe imala svog predstavnika. Leticia Živojin je recitovala na rumunskom jeziku i imala izvanredan nastup, ali se ove godine nije plasirala na republičku smotru.

Na republičku smotru plasirali su se:

Balaž Ajtai,

Anja Vejnović,

Vladica Kljajić,

Isidora Ninkov,

Ljubica Ognjenović,

Daniela Severinova,

Andrej Simendić,

Natalija Francuski,

Tijana Cvijetinović.

Pobednici u srednjem uzrastu su Ajtai Balaž, Ljubica Ognjenović i Daniela Severinova.

Poslednjeg dana recitatorskog vikenda nastupili su recitatori starijeg uzrasta. Recitovalo je njih 49, a izdvojeno i nagrađeno Zlatnom diplomom njih 22, a njih 9 se plasiralo na republičku smotru.

Plasirali su se:

Anelija Babuc,

Bogdanić Nadica,

Žigmanov Augustin,

Kočiš Ema,

Laković Nataša,

Malacko Miroslav,

Nikolić Dragana,

Perović Katarina,

Ćorić Andrijana,

Čenge Čehak.

Kao pobednici u starijem uzrastu izdvojeni su Ema Kočiš, Miroslav Malacko, Dragana Nikolić, Dragana NIkolić i Andrijana Ćorić.

Plasirane recitatore iz Vojvodine republička smotra čeka u Valjevu u maju. Uprkos nezavidnom stanju u kulturi, mladi recitatori su pokazali da interesovanje za ovaj način čuvanja jezike i kulture ne jenjava. Smotru u Sečnju je organizovao Obrazovno – kulturni centar Sečanj uz podršku opštine i Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.