Završeni Tamiški dani opštine Sečanj

0 1.276

-“Manifestacija “Tamiški dani opštine Sečanj” osmišljena je da predstavi sve ono najvrednije što naša opština ima, kroz miks dobre zabave, sporta, kulture, tradicije, umetnosti i dobrih gastronomskih ukusa. Bogat kulturno-umetnički, zabavni i sportski program ove godine privukao je brojne posetioce. Ideja za naziv manifestacije proizilazi iz toga da je reka Tamiš neprocenjivo prirodno bogatstvo i simbol opštine Sečanj. Raspolaže mnogim pogodnostima, možete uživati sportskom ribolovu, razgledanju ptica, kupanju, kao i u izletima u prelepom zelenilu” izjavila je za NMR Info Miljana Milošević, direktorka Turističke organizacije opštine Sečanj.
Manifestacija “Tamiški dani opštine Sečanj” simbolično je započeta dodelom nagrada najboljim đacima osnovcima i srednjoškolcima, dobitnicima Vukove diplome i učenicima koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima. Predsednik opštine Predrag Rađenović je uručio novčane nagrade i prigodne poklone za preko trideset nagrađenih učenika.
Oba dana manifestacije u centru Sečnja održana je mini etno sajam “Najlepše iz Banata”. Predstavila su se udruženja žena, umetnici i poljoprivredna gazdinstava sa svojim rukotvorinama, suvenirima, umetničkim slikama i tradicionalnim specijalitetima i proizvodima od meda. Akcenat je stavljen na žensko preduzetništvo.
Atrakcija za posetioce je bilo udruženje žena iz Jarkovca. Vredne domaćice su pravile krofne na licu mesta, po tradicionalnoj recepturi. Mogle su da se degustiraju uz domaći pekmez i džem od šljiva i kajsija.
Posetioci su imali priliku da u holu Doma kulture vide izložbu fotografija foto kluba “CD 13” iz Zrenjanina, sa temom “Ulična fotografija”.
Drugog dana manifestacije takmičilo se 27 ekipa u kuvanju riblje čorbe. Pobednici takmičenja nagrađeni su peharom i novčanom nagradom u iznosu 20.000, 10.000 i 5.000 dinara. Pobednici ovogodišnjeg takmičenja su Gojko Papić i Severin Popadić Leka koji su osvojenu novčanu nagradu poklonili Kulturno-umetničkom društvu “Vlado Tomanović” iz Sečnja za kupovinu narodnih nošnji za najmlađe članove.
Na terenu “Partizanovo” održan je treći po redu memorijalni rukometni turnir pod nazivom “Karasi i legende rukometa”. U kategoriji kadeta prvo mesto zauzela je ekipa Hercegovine, drugo mesto pripalo je ekipi Proletera. U kategoriji devojčica najbolje su bile rukometašice Hercegovine, drugo mesto osvojile su rukometašice Lehela iz Mužlje. Najbolja seniorska ekipa je Hercegovina koja je u finalu bila bolja od RK “Radnički” iz Jaše Tomić.
U kategoriji veterana Hercegovina je osvojila prvo mesto, drugoplasirani su bili igrači Proletera.
U večernjim satima posetioci su uživali u koncertima Leksington benda, Jovana Perišića i Saše Kapora koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju.

Galerija slika – Prvi dan

Galerija slika – Drugi dan

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana