ZBIRKA PESAMA NOVAKA ZUBCA

0 1.618

Biblioteka „Jovan Dučić“ iz Sečnja u saizdavaštvu sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, objavila je knjigu pesama Novaka Zubca „Da prozborim s tobom sine“.
Zbirka pesama Novaka Zubca izašla je iz štampe krajem januara ove godine, a o planiranoj promociji biće detaljnog i blagovremenog obaveštenja, rekla je Dragana Pantović, direktorka Biblioteke „Jovan Dučić“ i recenzent ove knjige pesama, i uputila zahvalnost Gradskoj narodnoj biblioteci u Zrenjaninu na dosadašnjoj saradnji.
Odlomak iz recenzije:
Pored pesama posvećenih sinu Luki koji je svoj mladi život tragično izgubio i koje čine najveći deo zbirke, ima u njoj i pesama o dva zavičaja, krševitoj Hercegovini i ravnom Banatu, kao i pesama posvećenih prijateljima. U noćima bez sna, iz čežnje i neprebola, sa zmajevskom snagom i umećem, pesme se nižu; Zubac je iz svoje boli iznedrio biser-stihove kojima premošćava život u neprebolu sa životom nove nade, utehe i radosti koje mu donose unuke. Takođe neizmerno blago i radost duši i srcu su prijatelji; njima i pojedinačno i zajednički posvećuje pojedine pesme.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana