Zdrav život pre svega!

0 1.455

Program pod nazivom ,,Zdrav život“, koji se bavi specifičnim pristupom u prikazivanju značaja borbe i edukacije  protiv narkomanije, ali vođenju zdravog života održaće se  5. novembra od 12 časova u Obrazovno kulturnom centru u Sečnju.
images
Program je podeljen u nekoliko segmenata, od kojih je jedan u obliku monodrame, koju izvodi glumica Nada Blam, a govori o potresnom iskustvu majke narkomana. Drugi deo čini stručno predavanje psihijatra Jovana Marića, koji će objasniti koji su to štetni efekti droge i kako sprovoditi zdrave obrasce ponašanja, dok će u trećem delu pevačica Snežana Mišković  – Viktorija prisutnima ispričati svoje iskustvo u borbi sa opakom bolesti kao što je narkomanska zavisnost.

Droga i alkohol postaju sve češće pojave upravo kod mladih ljudi u periodu puberteta kada to vide kao priliku da se dokažu, često ne znajući gde to vodi. Ovaj problem je prisutan i u opštini Sečanj, gde je velikoj većini mladih poprilično lako dostupna pre svega marihuana. Sa druge strane, nijedan kafić se ne pridržava zakona gde se alkohol ne toči maloletnima, što je slučaj i sa cigaretama koje se slobodno prodaju i mnogo mlađoj deci. Zadatak je na svakom pojedincu u društvu da se mladima obezbedi normalan i zdrav život.

Nada Blam - glumica
Nada Blam – glumica

Edukacija je jedna od najefikasnijih preventiva pogotovu kod mladih koji su na početku ovog problematičnog perioda, stoga nije na odmet poslušati iskustva onih koji su kroz ovaj užasni period prošli sa strašnim posledicama. Program je najpre namenjen učenicima 7. i 8. Razreda osnovne škole, ali i učenicima srednje škole.

Projekat je pokrenut pod inicijativom Izvođačke umetnosti u Beogradu, a podržan je od strane Ministarstva za nauku i obrazovanje. Obrazovno kulturni centar poziva i roditelje da dođu u pratnji svoje dece i na taj način doprinesu prevenciji i edukaciji o ovoj društvenoj pojavi i problemu .

 

 

 

 

 

 

 

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.