Zoran Rikalo: Izvanredna organizacija domaćina igara!

1.773

Saopštenje Zorana Rikala, predsednika Sportskog saveza opštine Sečanj

Dana 5. avgusta završene su 55. jubilarne Letnje sportske igre opštine Sečanj, uprkos vrućini. Iako je izostala podrška pokrajine (ne znamo iz kojih razloga – kažu da su imali projekte većeg prioriteta), dobili smo svesrdnu pomoć SO Sečanj i predsednika opštine Predraga Rađenovića. Moram da istaknem izvanrednu organizaciju domaćina, MZ Neuzina koja je sa dvadeset volontera obezbedila da sve prođe u najboljem redu. Oni su donosili osvežavajuće napitke i vodu, uklanjali plastični otpad itd.

Uz konsultacije sa lekarskom ekipom i Domom zdravlja Sečanj, discipline rukomet, odbojka, košarka i mali fudbal su pomerene za 17,30 časova, tako da je takmičenje u ovim sportovima trajalo do ponoći. To je obezbedilo prijatnu atmosferu i za igrače i za publiku. Ove godine je prvi put angažovano privatno obezbeđenje, kako to zakon nalaže. Nama najvažnija je činjenica da, nije biilo incidenata i težih povreda. Na igrama su bili prisutni svi predsednici saveta mesnih zajednica i sekretari. Svako mesto je imalo obezbeđen besplatan prevoz za učesnike i publiku, a Sportski savez opštine Sečanj je i ove godine obezbedio majice za učesnike i volontere.

Kao i uvek, opremili smo terene domaćina sa novim košarkaškim tablama i obručima. Popravili smo reflektore i sve stavili u funkciju. Svaka škola zahvaljujući Letnjim sportskim igrama opštine Sečanj ima reflektore, nove košarkaške table i asfaltirane terene. To je situacija u osam mesnih zajednica, a potrudićemo se uz pomoć opštine Sečanj da isto uradimo i Šurjanu i Banatskoj Dubici.

Kao i uvek, najbrojnija je bila ekipa iz Jaše Tomić, sa preko sto učesnika i isto toliko gledalaca, preko dve stotine ljudi iz Jaše za vikend je pošlo put Neuzine. Dobra organizacija u Jaši je i ove godine doprinela da prelazni pobednički pehar i dalje ostane u MZ Jaša Tomić. Ovom prilikom im čestitam i želim puno uspeha i u narednim godinama.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.