Zrenjanin, Žitište i Sečanj učestvuju u drugoj fazi projekta RELOF

0 743

Grad Zrenjanin, opštine Žitište i Sečanj i Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove, kog predstavlja Švajcarska kancelarija za saradnju u Beogradu, potpisali su danas Memorandum o saradnji. Time su ozvaničili učešće u drugoj fazi projekta „Reforma lokalnih finansija u Srbiji“ (RELOF).
Memorandum su u ime ovih lokalnih samouprava potpisali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pomoćnica predsednika opštine Žitište Edit Sarka i predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović. U ime Švajcarske kancelarije za saradnju, dokument je potpisala Ana Jolović, direktorka projekta „RELOF2“.
Kako je saopšteno ovom prilikom, u pitanju je program podrške lokalnim samoupravama. Cilj je unapređenje njihovog rada i adekvatno upravljanje javnim finansijama. Predviđeno je da projekat bude realizovan tokom naredne dve godine.
Simo Salapura je ocenio da se, kada Švajcarska stoji iza nekog razvojnog projekta, onda radi o primeni najboljih primera dobre prakse i iskustava u pomenutoj oblasti.
– „RELOF“ podrazumeva stručnu podršku i unapređenje rada lokalne samouprave i naših javnih preduzeća u oblasti upravljanja javnim finansijama, interne revizije i sistema nadzora. Promoviše i međuopštinsku saradnju, kako bi gradovi i opštine s većim kapacitetima pružale podršku manjima. Iz tih razloga, naši partneri su Žitište i Sečanj – objasnio je Salapura.
Benefite projekta, dodao je on, treba da osete i građani i investitori. Osetiće ih, pre svega, kroz bržu i efikasniju realizaciju planova i veću transparentnost, kako u oblasti finansija, tako i generalno u radu lokalne samouprave.
Ukupna vrednost projekta je tri miliona švajcarskih franaka. U njega će biti uključeno ukupno 48 gradova i opština, četiri ministarstva, AP Vojvodina i Nacionalna akademija za javnu upravu.
Izvor: Zrenjaninski.com

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.