23. Tamiška regata

0 2.182

Tradicionalna manifestacija pančevačkih entuzijasta „Tamiška regata“ se ove godine održava po dvadesettreći put. Jovan Opačić, organizator regate ni posle više od dve decenije ne odustaje u nameri da na originalan način dočara sve lepote reke Tamiš i njegove okoline.

Svake godine, od prve srede u julu mesecu održava se regata niz reku Tamiš od Jaše Tomića do Pančeva u trajanju od 4 dana koja ima sportsko rekreativni karakter. Ove godine regata se održava od 02. do 05. jula.

Učesnike regate su juče u popodnevnim časovima dočekali mladi jašatomićani na mestu gde obično prenoće a u večernjim časovima ugostili ih u motelu Jelen.

Ove godine je na startu bilo 8 kanua sa po dva veslača a u toku regate pridružiće im se još dve ekipe. Prenoćili su na plaži „Kod Minje“ gde su i doručkovali i oko 10 časova krenuli ka Sečnju.

Oko 12 časova su stigli do Sečnja gde su im i ove godine  organizovali doček na plaži „Mamuze“ gde je Turistička organizacija opštine Sečanj bila domaćin zajedno sa Ekološkim udruženjem „Ozon“ iz Sečnja a učesnike regate je dočekao i Gero Milošević predsednik Saveta mesne zajednice.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana