Rađenović potpisao ugovore sa korisnicima subvencija za samozapošljavanje

0 2.476

Skupština opštine Sečanj je usvojila lokalni akcioni plan zapošljavanja gde je između ostalog predviđeno podsticajno zapošljavanje putem dodele subvencija za ona lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koja su sa područja opštine Sečanj. Iznos subvencija je 220 hiljada.

Ove godine je četiri korisnika, na osnovu svog biznis plana dobilo subvencije od strane lokalne samouprave i to: Pavlović Maja iz Sečnja, Živojin Lavinel iz Sutjeske, Kosanović Luka iz Krajišnika i Krnetić Ognjen iz Sutjeske. Jedan od korisnika otvara krojačku radnju i internet prodaju svojih proizvoda, drugi će otvoriti lokal za pružanje ugostiteljskih usluga, treći otvara automehaničasrku radionicu a četvrti piljaru.

Predsednik Rađenović je juče sa korisnicima sunbvencija potpisao ugovore i tom prilikom ih pozdravio, čestitao i poželeo uspeha u pokretanju svog ličnog biznisa.

-„Treća godina kako lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta sprovodi mere samozapošljavanja i na taj način pomaže ljudima koji žele da se osamostale i pokrenu vlastiti biznis. Prve godine je pomoć lokalne samouprave prihvatio jedan, druge dva a ove godine četiri građana opštine Sečanj. Ovakav vid pomoći će lokalna samouprava pružati i u narednom periodu.“ izjavio je Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana