8. BANATSKA SIRIJADA

0 629

Udruženje žena „Banatsko jagnje“ iz Boke organizovalo je osmu po redu manifestaciju ,,BANATSKA SIRIJADA” koja se održala juče, 5. juna 2023. godine u naftaškoj menzi u Boki.
Banatska sirijada je ove godine bila izložbeno-prodajnog, a ne takmičarskog karaktera. Na Banatskoj sirijadi mogli su da se probaju brojni domaći proizvodi.


-“I ove godine smo održali takmičenje u pravljenju pite sa sirom. Mi smo obezbedili sastojke za pitu, a žene su na licu mesta teglile kore i pravile pitu. U sklopu manifestacije organizovale smo i takmičenju u najlepe dekorisanom tanjiru sa sirevima.”, kaže Marija Večanski, predsednica Udruženja Banatsko jagnje iz Boke.


Sedam žena pokazalo je svoja umeća u pravljenju domaće pite sa sirom. Na licu mesta razvlačile su kore, filovale i pekle napravljene pite. Iste te žene bile su i članice žirija koje su ocenile sve pite i proglasile tri najbolje i najukusnije. Prvo mesto je osvojila Ljilja Savković iz Banatskog Despotovca. Drugo mesto pripalo je Zori Dončić iz Sečnja dok je treće mesto osvojila Biljana Popadić iz Orlovata.


Prvo mesto za najlepše dekorisan tanjir sa sirevima pripalo je AŽS Orlovat, drugo UG Bulevar 023 iz Zrenjanina a treće je pripalo PG Gigić iz Boke.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana